Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pod Černou horou spadla paraglidistka, zůstala viset deset metrů nad zemí

Jednatřicetiletá paraglidistka nejspíš nezvládla let pod Černou horou a spadla do korun stromů na hustě zalesněném svahu, který je velmi těžko přístupný. Žena měla velké štěstí, přestože spadla z poměrně velké výšky, nic se jí nestalo, a dokonce si ani nepoškodila křídlo.

Ženě pomohli horští záchranáři, kterým však nechtěně zkomplikovali zásah další paraglidisté. „Hned od počátku nám záchranu uvízlé ženy komplikoval fakt, že na naši tísňovou linku po jejím pádu neustále volali další a další paraglidisté, kteří byli svědky nehody. Pochopitelně se snažili přivolat pomoc, ale v podstatě nám úplně zahltili komunikační kanály,“ komentoval situaci na místě Filip Bejdák, zasahující člen Horské služby Krkonoše.

Žena zůstala po pádu z oblohy viset mezi dvěma stromy zhruba deset metrů nad zemí. „Přístup k ní byl velice obtížný a vypadalo to, že její evakuace bude značně náročná. Proto jsme povolali další posily z naší stanice v Peci pod Sněžkou. Pak jsme pomocí lanové techniky zahájili výstup k uvízlé ženě a její zajištění před transportem na zem,“ popsal záchrannou akci Filip Bejdák.

Paraglidistka měla obrovské štěstí, byla bez jakéhokoliv poranění a záchranářům se ji brzy podařilo bez problémů dostat dolů. „Naši členové se kromě záchrany paraglidistky pustili také do vyproštění jejího padáku. Ten byl v korunách obou stromů velice zamotaný. Přesto se jim nakonec podařilo jej vyprostit a bez poškození předat majitelce,“ dodává Pavel Jirsa, náčelník Horské služby Krkonoše.

Vzhledem k tomu, že žena byla bez jakýchkoliv zranění, nemuseli ji záchranáři nikam transportovat a mohli záchrannou akci brzy ukončit.

Ohodnoť článek

Foto Horská služba Krkonoše

Štítky paraglidistka, horská služba, Černá hora, Krkonoše, Pec pod Sněžkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod Černou horou spadla paraglidistka, zůstala viset deset metrů nad zemí  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.