Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trutnov zažije festival plný drsné hudby. Návštěvníci se na něm budou bičovat a pojídat pálivé papričky

Loňský ročník festivalu extrémní a metalové hudby Obscene Extreme se kvůli covidu neuskutečnil. Letos sice bude, ale bude v menším rozsahu a za přísných protiepidemických pravidel. Ode dneška do neděle se tu představí na padesát kapel a očekává se zhruba dvoutisícová návštěvnost.

V Královéhradeckém kraji se bude jednat o zatím první větší festival v tomto roce. „Vše se bude odehrávat podle vládních nařízení. Očekáváme 1500 až 2000 lidí, tedy asi třetinovou účast. V obrovském areálu bychom to tedy bez problému měli zvládnout. Máme tu výhodu, že se festival koná venku. Přesto apelujeme na návštěvníky, aby se chovali zodpovědně," řekl organizátor akce Miloslav „Čurby“ Urbanec.

Na festivalu se budou dodržovat aktuální protiepidemická opatření. „Pořádat festival v této době je nesmírně složité, chaos nařízení nám to velmi ztěžuje. Je to obrovská nejistota, v nejistotě jsou samozřejmě i návštěvníci. Přesto se fanouškové z celé Evropy těší, neviděli jsme se dva roky," doplnil.

Na festival se zaměří policisté

„Trutnovští policisté posílí v době festivalu síly i prostředky na zajištění bezpečného průběhu akce po čtyřiadvacet hodin denně. Budeme se věnovat i prevenci ve stanovém městečku, aby se zamezilo krádežím,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

V minulosti byla kolem Bojiště snížena rychlost na 30 kilometrů v hodině a při průjezdu Bojištěm platil zákaz stání. S ohledem na nízký počet návštěvníků v letošním roce, pořadatel policii tentokrát nekontaktoval. Z pohledu policie, byl tento druh festivalu vždy klidný a bezproblémový.

Desítky kapel převážně z Evropy

Na festivalu vystoupí, kromě těch českých, také kapely z Rakouska, Slovenska, Belgie, Izraele, Turecka a Polska. Letos tu budou chybět běžné kapely z Austrálie, Asie nebo Ameriky.

Festival se na trutnovském Bojišti uskutečnil poprvé v roce 1999. V loňském roce se nekonal, kvůli pandemii covidu. Organizátoři uspořádali jako náhradu jednodenní akci s nabídkou pěti kapel pod názvem Bojiště žije. Rok předtím, navštívilo festival přibližně 6000 lidí a v roce 2018 zavítalo na jubilejní 20. ročník téměř 8000 lidí.

Festival tradičně nabízí návštěvníkům spoustu netradičních soutěží, jako je pojídání pálivých chilli papriček, rány bičem na holý zadek nebo závody v kontejnerech. Pít se bude i slaná voda.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Obscene Extreme

Štítky Obscene Extreme, Trutnov, Bojiště, metal, papričky, pálivé, návštěvníci, Evropa, ČR, kontejner, festival, hudební skupina, hudba, Královéhradecký kraj, COVID-19, Turecko, Polsko, Asie, Austrálie, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Černý

K pití slané vody - to vymyslel debil?

Pátek, 16. července 2021, 12:52Odpovědět

Jiří Černý

... a předávat si Covid-19.......

Pátek, 16. července 2021, 12:51Odpovědět

Trutnov zažije festival plný drsné hudby. Návštěvníci se na něm budou bičovat a pojídat pálivé papričky  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.