Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na modernizaci rychnovské nemocnice dá vláda 300 milionů

Na modernizaci a dostavbu krajské nemocnice v Rychnově nad Kněžnou vláda schválila 300 milionů korun ze státního rozpočtu. V tiskové zprávě o tom dnes informovalo ministerstvo pro místní rozvoj. V první fázi stát poskytne podporu na uskutečnění stavebních prací za 200 milionů korun, následovat bude dalších 100 milionů korun. Samotný Královéhradecký kraj počítá s 865 miliony korun.

Stavební práce podle MMR spočívají v rekonstrukci tří podlaží stávajícího objektu nemocnice včetně pětipodlažní přístavby nového pavilónu. Součástí výstavby budou i úpravy a rekonstrukce ploch a komunikací. Královéhradecký kraj počítá s investicí 865 milionů korun, z toho na stavební práce půjde od kraje 657 milionů korun.

„Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou leží v oblasti, která dosahuje nejvyššího počtu přistěhovalých obyvatel v ČR, a to díky stále se rozvíjející průmyslové zóně Solnice - Kvasiny, kde působí i závod Škoda Auto ČR. Ve všech podnicích průmyslové zóny zde pracuje více než 12 tisíc zaměstnanců, a s tím souvisí i potřeba zajištění infrastruktury včetně urgentní zdravotní služby," uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO).

MMR poskytne peníze ve formě investiční dotace z podprogramu Podpora vládou doporučených projektů v oblasti rozvoje regionů.

Modernizace rychnovské nemocnice je součástí tří usnesení vlády z února 2015, června 2017 a října 2020. K podpoře infrastruktury v okolí průmyslové zóny Solnice-Kvasiny se stát zavázal v roce 2015, kdy vzniklo Memorandum o spolupráci mezi vládou ČR, společností Škoda Auto a Královéhradeckým krajem. V průmyslové zóně funguje automobilka Škoda Auto a řada dodavatelských firem s 12 tisíci zaměstnanci. Do rozvoje průmyslové zóny stát v minulých letech investoval okolo osmi miliard korun a zhruba stejný objem vynaložila automobilka.

Kraj si od modernizace rychnovské nemocnice slibuje centralizaci zdravotnické péče, efektivnější využívání personální kapacity bez potřeby jejího navýšení a také úspory. Kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá i rychnovská nemocnice.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, vláda, správa, nemocnice, Rychnov nad Kněžnou, modernizace, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Královéhradecký kraj, průmyslová zóna, ŠKODA AUTO a.s., Česko, Klára Dostálová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na modernizaci rychnovské nemocnice dá vláda 300 milionů  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.