Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policisté z Rychnova přijali v rámci zbraňové amnestie historickou brokovnici z 19. století

Už jen do konce měsíce trvá celorepubliková akce – zbraňová amnestie, kdy lidé mohou beztrestně odevzdat nelegálně držené zbraně. Toho využil muž z Rychnovska, který policistům přinesl unikátní brokovnici, která byla vyrobena ještě před rokem 1890.

Už jen tři dny zbývají do konce zbraňové amnestie, kdy mohou občané předat nelegálně držené střelné zbraně, střelivo, munici anebo výbušniny. V rámci této akce, která končí 31. července, nebudou totiž dotyční obvinění z trestného činu nedovolené ozbrojování, kdy odhaleným hříšníkům může dokonce v krajním případě hrozit i několikaletý pobyt za mřížemi.

Zbraňové amnestie využil i muž z Rychnovska. „Ten policistům přinesl zbraň, kterou nepřebírají každý den – BROKOVNICE DVOJKA – jehlovka z 19. století, výrobce F. v. Dreyse z města Sömmerda,“ říká policejní mluvčí Eliška Majerová.

Po posouzení této zbraně policisté zjistili, že je vyrobená zřejmě před rokem 1890. „Zajímavostí je, že se nabíjí pomocí páky v podpaždí – má pákové nabíjení. Po provedení všech prověrek bude zbraň pravděpodobně vrácena majiteli bez registrace, jelikož se jedná o zbraň kategorie ,,D“ – historickou,“ dodává mluvčí.

Historická brokovnice ale není jedinou kuriozitou, se kterou se východočeští policisté během zbraňové amnestie setkali. Královéhradečtí policisté přijali pevnostní kanón. Kanón nahlásil klub historických nadšenců, kteří ho mají v jednom z řopíků v Orlických horách. Kanón policisté zaevidovali a jelikož je nefunkční, mohl v řopíku zůstat i nadále.

Kuriozní situaci ale řešili i policisté v Náchodě, kam jim muž přinesl kufřík se semtexem a rozbuškou. Více jsme o případu psali zde.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zbraňová amnestie, policie, brokovnice, historie, 19. století, Rychnov nad Kněžnou, amnestie, zbraň, okres Rychnov nad Kněžnou, Sömmerda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté z Rychnova přijali v rámci zbraňové amnestie historickou brokovnici z 19. století  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.