Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Oborském rybníku na Jičínsku jsou sinice, koupající by se měli osprchovat

Rozbory vody odebrané v minulých dnech v koupacích oblastech v Královéhradeckém kraji znovu prokázaly zhoršenou kvalitu vody v Oborském rybníku u Jinolic na Jičínsku. Lidé by se tam po koupání měli osprchovat čistou vodou. Vyplývá to z informací uveřejněných na webu Krajské hygienické stanice v Hradci Králové.

"V Oborském rybníku přetrvává zhoršená jakost vody vzhledem ke zvýšenému počtu sinic a chlorofylu-a při snížené průhlednosti vody," uvedli hygienici. Po koupání by se u některých citlivých lidí mohly vyskytnout zdravotní potíže. Sprchy mají rekreanti k dispozici na obou plážích rybníka.

Bez závad je voda ke koupání podle rozborů na koupališti ve volné přírodě WAKE PARK v Hradci Králové a na koupališti v Sobotce na Jičínsku. Také všechna umělá koupaliště v Královéhradeckém kraji mají vodu vhodnou ke koupání.

Koupací sezona kvůli špatné kvalitě vody zatím v Královéhradeckém kraji skončila v polovině července na koupališti v Dolcích u Trutnova a 11. srpna na Stříbrném rybníku na okraji Hradce Králové.

U koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí podle hygieniků nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Jakost vody sledují pouze na vodních plochách uvedených na svých webových stránkách. Koupání na ostatních nekontrolovaných vodních plochách je na vlastní nebezpečí.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj město Jičín

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, rybník, okres Jičín, koupání, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Krajská hygienická stanice, Sobotka, Trutnov, Dolce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Oborském rybníku na Jičínsku jsou sinice, koupající by se měli osprchovat  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.