Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Jičíně začíná výstavba infrastruktury pro novou obytnou zónu

V Jičíně navazují na odkaz prvorepublikového architekta Čeňka Musila. Čtvrť Čeřovka a Valdštejnovu lipovou alej propojí nová desetihektarová obytná zóna. Po mnohaleté přípravě na revitalizaci oblasti začne v lokalitě Kasárna výstavba infrastruktury pro budoucí obytnou zónu.

V souvislosti s výstavbou infrastruktury pro novou obytnou zónu v lokalitě Kasárna vedení města tento týden podepsalo tři smlouvy – smlouvu na výstavbu infrastruktury, pozemních sítí a veřejných prostranství, smlouvu na technický dozor a smlouvu o úvěru.

„Podpisem těchto smluv končí významná etapa přípravy lokality Kasárna k zástavbě rodinnými domky a obytnými domy. Všem našim zaměstnancům a dalším zúčastněným osobám chci tímto poděkovat za odvedenou práci. Začíná však nová, tvůrčí etapa vybudování infrastruktury a vytvoření podmínek na samotnou výstavbu. Věřím, že našim občanům vytvoříme podmínky k samotné výstavbě rodinnými domky a obytnými domy, aby tam mohli spoluvytvářet novou část Jičína v této krásné lokalitě,“ říká starosta města Jan Malý (ANO). 

„Od roku 2012 působím ve funkci místostarosty a po celou tuto dobu se vine příprava revitalizace lokality kasáren, která se skládala z mnoha výkupů pozemků, veřejných zakázek, jednání s dotčenými orgány, změny územního plánu a mnoha dalších jednotlivostí, do kterých byli zapojeni desítky lidí. Všem bych chtěl za jejich úsilí poděkovat, jejich práce bude konečně naplněna, doufejme, že ke vší spokojenosti, samotnou stavbou. I během ní se dají očekávat mnohé problémy, které, jak věřím, budou také úspěšně vyřešeny,“ dodává místostarosta Petr Hamáček (Sdružení pro Jičín).

Cena investiční akce „Infrastruktura Kasárna“ je přes 208 milionů korun s DPH. Práce potrvají 35 měsíců. Postavená bude kompletní infrastruktura na ploše deseti hektarů včetně inženýrských sítí, komunikací a veřejných prostranství. Vzniknou tak parcely pro rodinné a bytové domy. Uprostřed čtvrti bude malé náměstí, lokalita získá také novou zeleň a herní prvky pro děti. Do prací jsou také zahrnuty výstavba teplovodu a rekonstrukce ulice Československé armády. Součástí prací bude i odstranění staré dvoupodlažní kasárenské budovy se sedlovou střechou.

Nové parcely město Jičín nabídne k prodeji formou elektronické aukce. Aby nová zástavba odpovídala architektonickému a urbanistickému stylu Čeřovky, jsou pro budoucí domy stanovené vzory.

Rozsáhlou investiční akci bude město financovat pomocí úvěru. Jde o jednu z největších stavebních akcí v moderní historii Jičína. Lokalita mezi čtvrtí Čeřovka a lipovou alejí se kompletně promění. Kromě nové obytné zóny zde ve dvou bývalých kasárenských budovách vznikne soukromé SeniorCentrum.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jičín | Zdroj Město Jičín

Štítky Jičín, obytná zóna, infrastruktura, bydlení, smlouva, Kasárna, stavba, Čeněk Musil, Čeřovka, pozemek, Jan Malý, Československá armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně začíná výstavba infrastruktury pro novou obytnou zónu  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.