Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Hradecku dnes muž našel ruční granát. Staré munici stačí k výbuchu málo, varují policisté

Sedmačtyřicetiletý muž dnes ráno pomocí detektoru našel u obce Štít předmět, který připomínal granát F1. Kontaktoval proto policisty, kteří přivolali pyrotechnika. Ten potvrdil, že se skutečně jedná o ruční granát F1. Podobné nálezy jsou v našem kraji časté.

Po sedmé hodině ranní se dnes na policisty obrátil muž s tím, že pomocí detektoru našel předmět, který připomíná nevybuchlý granát. „Na místo ihned vyjela policejní hlídka, která si posléze vyžádala součinnost od policejního pyrotechnika. Po příjezdu policejní pyrotechnik vyhodnotil, že se opravdu jedná o ruční granát F1, který si následně odvezl k jeho likvidaci,“ informovala policejní mluvčí Lucie Konečná.

Policisté v Královéhradeckém kraji řeší podobné případy často. „Na místo okamžitě vyjíždějí přivolaní pyrotechnici, kteří ke každému podezřelému předmětu přistupují se zvýšenou opatrností, aby při manipulaci nedošlo k explozi. Korozí předmětu může dojít k narušení systému pojistek a k výbuchu potom stačí málo. Proto nepodceňujte ani staré a zkorodované výbušniny a jiné předměty,“ apeluje Konečná s tím, že v případě nálezu by člověk s podezřelým předmětem v žádném případě neměl manipulovat a měl by zavolat policii.  „Vyčkejte do příjezdu hlídky a místo nálezu zabezpečte tak, aby se k němu nepřiblížily další osoby. Pokud se nebude jednat o munici, nikdo se na Vás zlobit nebude. Lepší je vždy nález ohlásit, než aby došlo k neštěstí,“ dodává mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nález, munice, granát, pyrotechnici, Hradecko, Královéhradecký kraj, Formule 1, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hradecku dnes muž našel ruční granát. Staré munici stačí k výbuchu málo, varují policisté  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.