Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fakultní nemocnice v Hradci omezuje od dnešního dne návštěvy na dvě hodiny denně

Ode dneška mohou do hradecké fakultní nemocnice návštěvy za pacienty jen na dvě hodiny. Ke každému hospitalizovanému může přijít jen jeden člověk v čase od 15:00 do 17:00 hodin. Opatření je přijato v souvislosti s nárůstem pozitivních případů koronaviru v celé republice.

Pro návštěvy jsou uzavřena oddělení, na kterých leží hospitalizovaní pacienti s koronavirem a tam, kde jsou vyhlášena karanténní opatření. „Výjimkou jsou návštěvy dětských pacientů a pacientů v terminálním stadiu. I nadále je také možná účast doprovodu rodičky u porodu,“ uvedla vedoucí oddělení nemocniční hygieny Lenka Hobzová.

Současné opatření je platné do odvolání. Případné vyhlášení plošného zákazu návštěv v nemocnici se bude odvíjet od aktuální epidemiologické situace.

Každá návštěva musí mít při vstupu do hradecké nemocnice ochranu úst a nosu. Při vstupu na oddělení je nutná dezinfekce rukou. Na návštěvy by rozhodně neměli chodit lidé s příznaky respiračních onemocnění, například teplotou nebo kašlem.

Omezení a zákaz návštěv v krajských nemocnicích

„V nemocnicích Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje platí zákaz návštěv v trutnovské, královédvorské a jičínské nemocnici,“ říká mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová. V odůvodněných případech je možné udělit výjimku, o které rozhoduje primář.

„V náchodské nemocnici platí omezení návštěv maximálně na jednu hodinu, v čase od 14-17 hodin,“ doplňuje Chytilová. Pokud by ale přišel vyšší počet návštěvníku, délka návštěvy může být zkrácena na půl hodiny, počet návštěvníků může být omezen nebo bude pozdržen příchod dalších.

V nemocnici v Náchodě jsou uzavřena oddělení následné péče, interní a chirurgické oddělení. To samé platí i v nemocnici v Broumově a Rychnově nad Kněžnou.

V soukromé nemocnici ve Vrchlabí platí zákaz návštěv už od 31. července.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky návštěvy, omezení, Fakultní nemocnice Hradec Králové, koronavirus, návštěva, nemocnice, pacient, Nemocnice Vrchlabí, s.r.o., Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice v Hradci omezuje od dnešního dne návštěvy na dvě hodiny denně  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.