Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Restaurace na koupališti Flošna hledá nového provozovatele, podnik bude dál fungovat celoročně

Restaurace, která je součástí areálu koupaliště Flošna, nyní hledá nového provozovatele. Náplní restaurace není jen stravování v letních měsících, podnik funguje celoročně a jeho součástí je i bowling se třemi dráhami.

„V areálu Flošna je v sezonním provozu venkovní koupaliště a v celoročním provozu mimo restaurace s bowlingem i wellness studio, squash a fitness. Celkově areál navštíví ročně až 160 tisíc lidí,“ říká Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové, organizace, která areál provozuje a spravuje.

Nejvíce navštěvované v celém areálu je koupaliště, na které ročně dorazí v průměru 93 tisíc návštěvníků. Wellness studio ročně navštíví průměrně 38 tisíc lidí a squash až pět tisíc lidí.

Budoucí provozovatel bude mít k dispozici plně vybavenou restauraci včetně stolů, židlí nebo baru s výčepy, ze kterého je možné obsluhovat jak návštěvníky restaurace, tak návštěvníky koupaliště. Součástí restaurace je plně vybavená kuchyně a skladovací prostory s chladícími a mrazícími boxy. Součástí pronajímané restaurace je i venkovní altán.

Zájemci mohou své podnikatelské záměry Správě nemovitostí předkládat do 1. listopadu. Aktuálně je restaurace stále obsazená podnájemníkem, nový nájemce by její provoz mohl zahájit v únoru příštího roku.

Letošní letní sezona byla pro areál koupaliště nejhorší za dobu jeho existence. Návštěvnosti nepřálo počasí ani protikoronavirová opatření. Za letošní rok navštívilo koupaliště 58 tisíc návštěvníků. „Jedná se o nejnižší návštěvnost za celých 12 let provozu. Do letošního roku byla nejhorší sezóna v roce 2014 se 70 017 návštěvníky,“ řekl vedoucí Flošny Jan Konvalinka. Naopak nejúspěšnější sezónu koupaliště zažilo v roce 2018, kdy dorazilo téměř 120 tisíc lidí. 

Na druhou stranu nepřízeň počasí přála Wellness studiu Flošna. „To dosáhlo rekordní srpnové návštěvnosti, a to 2 659 osob. Byla tak překonána nejvyšší dosavadní srpnová návštěvnost o 40 procent,“ dodává Jaroslava Bernhardová

Ohodnoť článek

Foto Restaurace Flošna

Štítky restaurace, provozovatel, Flošna, koupaliště, bowling, Hradec Králové, nájemník, wellness, Jan Konvalinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restaurace na koupališti Flošna hledá nového provozovatele, podnik bude dál fungovat celoročně  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.