Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V městských lesích se množí odpadky – nejčastěji plasty, vlhčené ubrousky a respirátory

Každý návštěvník lesa by měl ctít pravidlo – co si sebou do přírody přineseme, musíme také zase odnést, apelují zástupci Městských lesů Hradce Králové. To platí zejména v případě odpadků, které jsou bohužel v hradeckých lesích k vidění velmi často.

Nejčastěji jsou v městských lesích k vidění různé obaly od potravin – plasty, papíry, sklo a kovové obaly, dále znečištěný hygienický materiál – tedy použité papírové kapesníčky, vlhčené ubrousky nebo dětské pleny, ale v posledních měsících také roušky a respirátory. Zástupci městských lesů upozorňují, že v pořádku není vyhazovat ani obtížně rozložitelný bio odpad: „Například slupky od banánů se v lese budou rozkládat zhruba pět měsíců, kůra citrusů nebo melounu až jeden rok.“

Vhodné není ani odhazování žvýkaček a nedopalků cigaret mimo odpadkové koše. Obojí se totiž v přírodě rozkládá zhruba padesát let.

Hradecké služby nyní ve spolupráci s Městskými lesy Hradec Králové umístili na Hradečnici nový vzdělávací prvek na téma třídění odpadů. Nové tabule vedle bufetu U Vlka radí, jak správně třídit odpad, a kladou si za cíl pomoci udržet lesy čisté. „Děkujeme všem návštěvníkům městských lesů za předcházení vzniku odpadů a ohleduplný přístup k přírodě,“ dodávají lesníci na závěr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hradecké služby

Štítky les, Hradec Králové, recyklace, odpad, nepořádek, třídění, příroda, plast

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V městských lesích se množí odpadky – nejčastěji plasty, vlhčené ubrousky a respirátory  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.