Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hasiči vyjížděli kvůli neznámému hadovi na zahradě rodinného domu. Šlo o krajtu královskou

Když hasiči včera večer přijali hlášení, že se v zahradě rodinného domu v Chlumci nad Cidlinou nachází neznámý had, čekali podle podobných četných zkušeností užovku nebo zmiji. Po konzultaci s odborníkem se však ukázalo, že jde o krajtu královskou.

„Když někdo volá hasiče s žádostí o pomoc v případě, že našel na zahradě nebo doma hada, často se nejedná o žádné překvapení a příběh končí vypuštěním užovky či zmije do volné přírody. V Chlumci nad Cidlinou to bylo trochu jinak,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Žádost o pomoc hasiči přijali včera před půl desátou večer, kdy vyrazili do ulice Selských bouří v Chlumci nad Cidlinou. „Oznamovatel spolu se sousedem hada odchytli do krabice. Operační středisko hasičů se spojilo s herpetologem a přes foto pořízené na místě bylo určeno, že se jedná o krajtu královskou,“ popsala překvapivou situaci Martina Götzová. Hada si poté převzali policisté, kteří ho odvezli k odborníkovi.

Krajty jsou čeleď nejedovatých škrtivých hadů. Krajta královská se vyznačuje minimální agresivitou a spíše plachostí, proto se hodí i do bytových terárií. Dorůstá maximální velikosti jeden a půl metru. V volné přírodě žije na pobřeží západní a střední Afriky.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Praha/Tereza Mrhálková | Zdroj HZS Královéhradeckého kraje, Wikipedia

Štítky krajta královská, hasiči, odchyt, Chlumec nad Cidlinou, zahrada, Afrika, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči vyjížděli kvůli neznámému hadovi na zahradě rodinného domu. Šlo o krajtu královskou  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.