Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dnes je v Hradci Králové poslední den splatnosti pro poplatky za psy a odpad

Nejpozději do 15. července je potřeba v Hradci králové zaplatit poplatky za psy, odpad a pobyt. Složenku lze zaplatit na poště, bankovním převodem nebo přímo v pokladně magistrátu. V případě neplatičů město posílá upomínky, poté peníze samo vymáhá exekucí.

Vedení města Hradce Králové už v loňském roce prodloužilo splatnost poplatků za komunální odpad, psy a poplatek z pobytu do 15. července. Jejich cena se nemění. Původně bylo přitom třeba zaplatit poplatky za pobyt do 15. dubna a za odpad a psy do 25. dubna.

Cena poplatků se nemění 

Roční poplatek za odpady činí 600 korun. U dětí od 6 do 14 let je poplatek poloviční, tedy 300 korun a stejná částka platí také pro lidi starší 70 let. Děti do 6 let jsou od poplatků osvobozeny. 

Za psy letos obyvatelé Hradce Králové zaplatí 1200 korun v bytech a v rodinných domech 300 korun za jednoho psa. Za druhého a dalšího psa je to v bytě 1800 korun a 450 korun v rodinných domech. Za psa senior nad 65 let zaplatí 200 korun. Pro psy adoptované z útulku platí po dobu jednoho roku osvobození od poplatku.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com/ivabalk | Zdroj Město Hradec Králové

Štítky poplatky, psi, odpad, Hradec Králové, složenka, poplatek, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes je v Hradci Králové poslední den splatnosti pro poplatky za psy a odpad  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.