Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sprejer, který počmáral infocentrum v centru Hradce, se sám přihlásil na policii. Prý oslavoval maturitu

Hradečtí policisté přesně před týdnem vyhlásili pátrání po sprejerovi, který svými nápisy poničil budovu informačního centra na Eliščině nábřeží. Nyní pátrání odvolali, protože mladík se sám přišel na policejní služebnu doznat.

Mladého sprejera společně s dívkou, která ho doprovázela, zachytila bezpečnostní kamera. Video následně zveřejnili policisté s prosbou o pomoc, zda někdo z veřejnosti dvojici z videa pozná. Devatenáctiletý mladík se ale raději přišel na policejní služebnu sám doznat. Na policii uvedl, ž s partou známých oslavovali úspěšné složení maturity.

Mladík počmáral černou barvou budovu infocentra v historickém centru Hradce Králové. „V nejbližší době ho čeká sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což hrozí až roční vězení,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Od začátku letošního roku policie v Královéhradeckém kraji eviduje celkem sedmdesát případů sprejerství, polovinu z nich se podařilo objasnit. „Nejvíce takových trestných činů eviduje územní odbor Trutnov (29 případů) a územní odbor Hradec Králové (28 případů), přičemž kolegové z Trutnovska mají více jak osmdesátiprocentní úspěšnost objasněnosti těchto případů,“ říká mluvčí policie Eliška Majerová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky sprejer, malování, Eliščino nábřeží, Hradec Králové, policie, Královéhradecký kraj, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sprejer, který počmáral infocentrum v centru Hradce, se sám přihlásil na policii. Prý oslavoval maturitu  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.