Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Štědrý den je i ve znamení půlnočních mší. Některé ale začínají už odpoledne

Spousta rodin má Štědrý den spjatý nejen s dárky a návštěvami svých nejbližších, ale i návštěvami kostelů, kde probíhají půlnoční mše. Ty se konají tradičně na konci tohoto svátečního dne. Na řadě míst jsou ale už dříve. Půlnoční mší začíná církevní oslava narození Ježíše Krista, který se měl narodit 25. prosince. Přinášíme výběr kostelů v Královéhradeckém kraji, kde se půlnoční mše uskuteční.

V kostele svatého Havla v Rychnově nad Kněžnou je nachystána půlnoční mše nejen pro děti už od čtyř hodin odpoledne. V tomto čase je možné zajít také na vánoční mši do Liberku. Konkrétně do kostela svatého Petra a Pavla, nebo do kostela svatého Jana Křtitele do Dvora Králové nad Labem. Tady je půlnoční nejen od čtyř, ale i od desáté večerní.

V kostele svatého Jiří v Javornici je připraveno Štědrovečerní zpívání. Zahájeno bude v deset hodin večer.

V Hradci Králové se uskuteční půlnoční mše tradičně v kapli svatého Klimenta úderem jedenácté hodiny večerní. V ten samý čas je také v horském evangelickém kostele ve Strážném - Hořejších Herlíkovicích. Povede ji tamní farář Michael Pfann.

S jedenáctou hodinou začne půlnoční mše i v Lukavici na Rychnovsku. Zazní tu koledy, prohlédnout je možné také betlém a k mání bude i betlémské světlo.

Pět minut před půlnocí začne půlnoční mše v kostele svatého Jakuba v Červeném Kostelci, která bude vysílána i  živě.

V Kostele Svatého Jana Křtitele v Dohaličkách začne půlnoční mše přesně o půlnoci. Na jejím začátku bude předvedena tradiční scénka živého betléma. Mši bude sloužit pater Marián Benko z Nechanic.

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Malá

Štítky půlnoční mše, Královéhradecký kraj, Štědrý večer, koleda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štědrý den je i ve znamení půlnočních mší. Některé ale začínají už odpoledne  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.