Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kam s dětmi na výlet? Objevte herní parky v Krkonoších

Hradecká Drbna opět přináší prázdninový seriál s tipy na výlety ve východních Čechách. Každé pondělí si můžete přečíst několik nápadů na místa, kde se s dětmi rozhodně nudit nebudete. Dnes vás vezmeme do Krkonoš – protože Krkonoše, to zdaleka není jen Sněžka.

Herní krajina Pecka

Herní krajinu Pecka najdete nedaleko horní stanice lanovky nad Velkou Úpou. Jde o unikátní soubor dřevěných modelů zvířat v nadživotní velikosti, lanových stezek a prolézaček. Vstup do herní krajiny je zdarma.

„Herní krajina je složena ze tří celků: vodního světa, světa v korunách stromů a luční části. Jedna část vzniká na louce, druhá v lese a třetí na rozhraní lesa a louky. Zajímavostí v lesní části je chodník zavěšený nad zemí mezi kmeny stromů. Tam také objevíte modely hnízd ptáků typických pro Krkonoše. Nejen děti potěší výhled do kraje z vyhlídky, kterou tvoří paroží jelena. Po povalovém chodníku se projdete mezi obří dřevěnou sochou rysa, zmije, či vřetenovky. Všechny tyto prvky jsou průchozí a děti po nich mohou i lézt,“ láká na svém webu agentura CzechTourism, která spadá pod Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

V půjčovně koloběžek SkiResort Live nebo u obsluhy lanovky si můžete koupit dřevěnou kuličku Pecka, se kterou si v herní krajině děti užijí další zábavu navíc, především ve Vodním světě.

Od herní krajiny pak můžete sjet dolů na koloběžce.

Pohádková stezka v Malé Úpě

V Krkonoších je několik stezek zaměřených přímo na dětské návštěvníky. Jednou z nich je Pohádková stezka v Malé Úpě, na které vás čeká putování za krkonošskými pohádkami Marie Kubátové. Počítejte však s tím, že trasu nejspíš nezvládnete zdolat najednou, je totiž dlouhá zhruba 17 kilometrů. Většina návštěvníků si ji proto musí rozdělit na několik okruhů. Využít proto můžete některé z několika ubytování přátelských k dětem, kde nechybí dětské koutky a venkovní prolézačky.

Stezku tvoří deset pohádkových zastavení, na kterých si můžete přečíst například Jak se čertík stal peciválem nebo Jak se šijí stromečkům šaty. Na zastaveních jsou zároveň reliéfové prvky, které děti mohou překreslit do speciálních brožurek. Ty seženete například na Pomezní Boudě nebo v informačním centru. Pokud děti zdolají celou Pohádkovou stezku a překreslí všechny ornamenty, získají v informačním centru nebo v penzionu Permoník odměnu – Maloúpský pohádkový groš.

Baldův svět

Nedaleko Trutnova v areálu Mladé Buky naleznete Baldův svět. Ten nabízí letní atrakce, vodní hřiště i vyhřívané brouzdaliště. Na ploše o rozloze 40 tisíc metrů čtverečních je 3D bludiště se třemi patry, houpačky, prolézačky s tobogány, obří trampolíny a bungee trampolína, letní tubing, síťová atrakce s vyhlídkou, minizoo s malými holandskými kozičkami, maxi Člověče, nezlob se, ohniště, Čertovská stezka nebo naučná stezka Poznávej přírodu s Baldou. Samozřejmostí je občerstvení, sociální zázemí a převlékárny.

V areálu platí zákaz vstupu se psy a jinými zvířaty. Vstup pro jednu osobu na celý den tu vyjde na 220 korun. Děti narozené v roce 2020 a mladší mají vstup zdarma.

Ohodnoť článek

Foto Kudy z nudy, Areál Mladé Buky | Zdroj Kudy z nudy, Areál Mladé Buky

Štítky výlet, prázdniny, tipy, dovolená, Čechy, Krkonoše, hřiště, zábava, děti, Drbna.cz, Sněžka, Východní Čechy, Malá Úpa, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, CzechTourism, Velká Úpa, Marie Kubátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam s dětmi na výlet? Objevte herní parky v Krkonoších  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.