Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté v kraji se zaměřili na porušování rychlosti, odhalili přes 120 provinilců

Tři desítky dopravních policistů v Královéhradeckém kraji se ve svátek zaměřily na kontrolu dodržování nejvyšší dovolené rychlosti. Kontroly odhalily přes 120 provinilců. Podle statistik maximální povolenou rychlost pravidelně nerespektuje více než 80 procent všech řidičů.

Dopravní policisté v rámci dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali celkem 222 vozidel. „Na místě jsme uložili 118 blokových pokut v hodnotě přesahující 60 tisíc korun a další řidiče jsme oznámili ke správnímu orgánu k projednání. 89 řidičů překročilo nejvyšší dovolenou rychlost, osm z nich řídilo vozidlo bez platné technické kontroly, čtyři nepoužili bezpečnostní pás a dva řidiči telefonovali za jízdy,“ vypočítává policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Samotná přítomnost policistů přitom stačí k tomu, aby řidiči dodržovali pravidla. Kontroly tak působí i preventivně. „Rychlá jízda není řešení. Ve výsledku ušetříte pár minut, které za takové riziko přeci nestojí. Dodržujte rychlost a nespěchejte, ať vždy dojedete v pořádku do cíle,“ apeluje policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Na nedodržování maximální povolené rychlosti na silnicích se zaměřuje i nový osvětový projekt 13 MINUT. Součástí kampaně je i provokativní film Víta Klusáka, který přináší unikátní pohled na nepřiměřenou rychlost očima viníků tragických dopravních nehod. Název filmu 13 MINUT je inspirovaný průměrným časem, který řidič ušetří na cestě z Prahy do Brna, pokud překračuje povolenou rychlost o 20 kilometrů za hodinu. Přitom už jde o rychlost, při níž významně narůstá riziko závažné nehody.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontrola, rychlost, Královéhradecký kraj, pokuta, Vít Klusák, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v kraji se zaměřili na porušování rychlosti, odhalili přes 120 provinilců  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.