Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči na Rozkoši nacvičovali záchranu lidí z vodní hladiny

Na vodní nádrži Rozkoš probíhal výcvik profesionálních hasičů z Královéhradeckého kraje. Příslušníci hasičského záchranného sboru tu nacvičovali záchranu z vodní hladiny a vyzkoušeli si hned několik různých technik.

„Každý územní odbor vyslal skupinu minimálně pěti hasičů a instruktora pro práci na vodní hladině, pod jejichž dozorem příprava probíhala. Výcvik byl rozdělen na teoretickou a praktickou část,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

U dělící hráze vzniklo šest výcvikových bodů, kde si hasiči zkoušeli různé techniky využívané při záchraně z vodní hladiny. „Stanoviště se věnovala nácviku techniky tyrolského traverzu, ovládání raftového člunu, záchraně osoby se zraněním, motorovým člunům, nácviku kardiopulmonální resuscitace, technice skoku do neznámé vody a záchraně při využití házecích pytlíků,“ popsala mluvčí.

Hasiči na Rozkoši trénují nejenom během teplých měsíců, ale i v zimě, kdy nacvičují záchranu lidí, pod kterými se probořil led.

Ostrý zásah na Rozkoši pak hasiči zažili letos v dubnu, kdy se dva muži rozhodli, že po zimní přestávce vyzkouší kitesurfing, jízdu po vodě na speciálním prkně za využití tažného draka. Jenže přecenili svoje síly a z vody je museli dostat hasiči. Čáru přes rozpočet sportovcům udělala hlavně teplota vody, hasiči je transportovali na břeh podchlazené. 

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje/Michal Fanta

Štítky hasiči, cvičení, výcvik, Rozkoš, voda, záchrana, vodní povrch, technika, Hasičský záchranný sbor, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na Rozkoši nacvičovali záchranu lidí z vodní hladiny  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.