Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kam o víkendu? Na tropickou pouť, historické slavnosti nebo do letního kina v zámeckém parku

Pokud ještě nemáte na tento víkend plány, můžete vyrazit třeba na Tropickou charitativní pouť v České Skalici nebo na historické slavnosti na náchodském zámku. Milovníci letních kin mohou zavítat do zámeckého parku v Rychnově nad Kněžnou, kde se bude mimořádně promítat.

Ode dneška do neděle se v České Skalici koná Tropická charitativní pouť. Program pro děti i dospělé je tu celé tři dny od 11 hodin dopoledne až do časných ranních hodin. Návštěvníci se mohou těšit na pouťové atrakce a stánky s občerstvením nebo živou hudbu. V sobotu je na programu také vystoupení kouzelníka, příjezd historických vozidel a večer tradiční tropická hasičská vodní fontána s ohňostrojem a hudbou.

Na zámku v Náchodě v sobotu od 9 do 17 hodin pořádají Piccolominskou slavnost, která nabídne celodenní program s odkazem na svérázného válečníka a bývalého majitele zámku Ottavia Piccolominiho. Na programu jsou šermířská vystoupení, vystoupí tanečníci a tanečnice v honosných róbách a na klid a pořádek dohlédne kat. Chybět nebudou ani ukázky řemesel a dobová kuchyně.

Zámecký park v Rychnově ad Kněžnou se dnes a zítra netradičně promění na letní kino. Dnes se tu od 21:30 promítá britské drama Proti vlastní krvi, v sobotu ve stejný čas americká rodinná komedie Dolittle.

V Polici nad Metují v sobotu vystoupí světově ceněný izraelský pianista Boris Giltburg. V rámci festivalu Za poklady Broumovska zahraje od 18 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Zazní díla Sergeje Rachmaninova a Beethovenova sonáta „Hammerklavier“. Vstupné na koncert je dobrovolné, výtěžek půjde na pomoc kostelům broumovské skupiny.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay/MoreLight | Zdroj Město Česká Skalice, Agentura pro rozvoj Broumovska, Kudy z nudy

Štítky akce, víkend, zámek, pouť, slavnosti, letní kino, koncert, slavnost, zámecký park, Česká Skalice, Rychnov nad Kněžnou, Ludwig van Beethoven, Ottavio Piccolomini, Sergej Vasiljevič Rachmaninov, Boris Giltburg, Nanebevzetí Panny Marie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na tropickou pouť, historické slavnosti nebo do letního kina v zámeckém parku  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.