Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koupaliště zahajují letní sezonu. Zítra se otevře hradecká Flošna a dvorské Tyršovo koupaliště

Po pondělním otevření koupaliště v Trutnově, které láká milovníky vodních radovánek do bazénů s vyhřívanou vodou, se otevřou i brány hradecké Flošny. Letní sezona tu bude zahájena zítra. Voda bude vyhřívaná na 26 stupňů Celsia.

Původně plánovali provozovatelé otevřít v pondělí 31. května. Chtěli vyjít vstříc plaveckým oddílům. Díky tomu, že vláda povolila otevřít i kryté bazény, bylo otevření Flošny odloženo a od 2. června se připravilo otevření krytého bazénu na Eliščině nábřeží.

V loňském roce se koupaliště Flošna otevřelo už 25. května. Sezona byla ukončena 24. září. Za tuto dobu sem dorazilo osmdesát tisíc návštěvníků.

Flošna bude prozatím otevřena ve všední dny od desáté hodiny dopolední do sedmé večerní. O víkendu sem budou moci návštěvníci už od devíti hodin. „K prodloužení otevírací doby do 20:00 dojde až podle dalšího vývoje počasí. Na počasí bude záviset i zahájení ranního plavání již od 06:00," řekl vedoucí koupaliště Jan Konvalinka.

Na koupališti budou k dispozici všechny skluzavky a tobogány. Cena vstupného se oproti loňskému roku nezměnila. Při platbě v hotovosti vyjde celodenní vstupné pro dospělého na 150 korun. Při platbě čipovými hodinkami bude stát i nadále 125 korun.

V Královéhradeckém kraji se otevřou i další koupaliště

Dvůr Králové nad Labem

Sezonu zahájí zítra i Tyršovo koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem. Brána areálu se otevře o půl deváté ráno. Zahájen bude také prodej sezonních a rodinných vstupenek.

Náchod

Náchodské Jiráskovo koupaliště zůstane tuto sezonu zavřené. Probíhá tu rekonstrukce dětského bazénu a brouzdaliště. Plavci ale budou mt k dispozici krytý plavecký bazén, který otevře zítra.

Chlumec nad Cidlinou

Koupaliště v Chlumci nad Cidlinou se otevře v sobotu 12. června.

Lodín

Správci koupaliště v Lodíně na Hradecku oznámili, že neotevřou před 19. červnem.

Podmínky pro vstup se budou řídit aktuálně platnými nařízeními Ministerstva zdravotnictví. V bazénech a na koupalištích platí 15 metrů čtverečních plochy na jednoho člověka. Při vstupu je nutné se prokázat negativním testem na koronavirus, certifikátem o očkování nebo dokladem o prodělání koronaviru v posledních 180 dnech.

Ohodnoť článek

Foto SNHK

Štítky Flošna, plavání, voda, sezona, léto, Královéhradecký kraj, koupaliště, Tyršovo, Lodín, Chlumec nad Cidlinou, Náchod, bazén, Trutnov, Jan Konvalinka, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště zahajují letní sezonu. Zítra se otevře hradecká Flošna a dvorské Tyršovo koupaliště  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.