Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Energie odjížděla z Hradce s čtyř brankovým nášupem. Mazanec vychytal poprvé v sezoně čisté konto

Hradečtí hokejisté se po včerejším dni vrátili na vítěznou vlnu a na domácím ledě zůstávají v letošním roce neporaženi. Karlovarskou Energii vyprovodili se čtyřmi brankami a Západočechům nedali šanci. Brankář Marek Mazanec vychytal poprvé v této extraligové sezoně všechny střely a došel si pro první nulu. Lvi zvítězili 4:0.

První branku vstřelili hradečtí v čase 8:28. Karlovarského brankáře Filipa Novotného dokázal propálit Jakub Orsava. Na branky byla plodnější druhá třetina, kdy došlo i ke kurioznímu gólu.

K puku se dostal Jérémie Blain. Jeho střelu ale vyrazil Novotný před sebe do prostoru, kde se puk odrazil od otáčejícího se karlovarského hráče a kotouč zapadl do branky. Šlo o stou branku hradeckého Mountfieldu v tomto ročníku.

Hra byla následně na několik minut přerušena, kvůli krvavému zranění v obličeji karlovarského Tomáše Vondráčka. Po ošetření se ale do zápasu vrátil.

Hradec se přiblížil na dosah tří bodů třetím gólem necelé čtyři minuty před koncem druhé třetiny. Kapitán Radek Smoleňák vyslal dopředu Jakuba Lva, který se postaral o další radostný okamžik domácích.

Ve třetí třetině si hradečtí pojistili výhru v závěru utkání. O čtvrtý a zároveň i poslední gól včerejšího zápasu se postaral Lukáš Cingel. Cenné tři body zůstaly pod Bílou věží, kde Hradec zvítězil 4:0.

Svého prvního čistého konta v této sezoně se dočkal brankář Marek Mazanec. „Mě napadne vždycky, že bych mohl mít nulu. Ale nějak to dlouho nešlo," řekl Mazanec. Nulu vychytal naposledy loni 12. ledna, kdy se mu to povedlo také proti Karlovým Varům. Tehdy Lvi zvítězili 5:0. „Pro mě je důležitá hlavně výhra. Tabulka je neskutečně našlapaná. Je to o pár bodech," doplnil brankář, který má v extralize na kontě celkem 11 nul ze 157 zápasů.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky Hradec Králové, Mountfield HK, Karlovy Vary, energie, výprask, výhra, Mazanec, čisté konto, Marek Mazanec, FC Hradec Králové, HC Energie Karlovy Vary, Filip Novotný, Jakub Orsava, Jérémie Blain, Mountfield Hradec Králové, Tomáš Vondráček, Radek Smoleňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie odjížděla z Hradce s čtyř brankovým nášupem. Mazanec vychytal poprvé v sezoně čisté konto  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.