Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisté Hradce zvítězili na ledě brněnské Komety. V této sezoně už podruhé

Hradečtí Lvi udolali ve včerejším 36. kole extraligy Brno 2:1 a vyhráli i druhý vzájemný zápas v této sezoně. Kometě tak přetrhli bodovou šňůru. Branky nasázeli Jordann Perret a kapitán hradeckých hokejistů Radek Smoleňák.

Trenéři hradeckého Mountfieldu provedli před utkáním jedinou změnu. Do branky postavili Štěpána Lukeše.

V první třetině padl první puk do branky až v čase 15:25, kdy proletěl pod horní tyč klece brněnského Vejmelky. Z předbrankového prostoru ho vstřelil Jordann Perret.  V závěru první dvacetiminutovky se vylučovalo. Na trestnou lavici šel nejdříve jeden z domácích, následně byli potrestáni také Východočeši. Oslabení si ale přenesli i do druhé periody.

V další dvacetiminutovce si Kometa vynutila vyloučení na hradecké straně a po dvaceti sekundách vyrovnala po zásluze Jakuba Klepiše. Lvi se ale nedali a díky vyloučení v brněnských řadách dostali příležitost k tomu, aby se vrátili do vedení. Mezi brankovou čáru dostal puk Radek Smoleňák a stav utkání změnil na 1:2.

Třetí třetina nabídla šance na obou stranách, žádné branky už ale nepadly. Pět sekund před koncem byl odvolán brněnský brankář Vejmelka. Během tak krátkého času se domácím vyrovnat nepovedlo. Hradec si udržel vedení až do zaznění závěrečné sirény a z Brna odjel s plným počtem bodů.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky Mountfield HK, extraliga, Kometa Brno, výhra, body, HC Kometa Brno, FC Hradec Králové, Radek Smoleňák, Jordann Perret, hokejista, Mountfield Hradec Králové, Štěpán Lukeš, Jakub Klepiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Hradce zvítězili na ledě brněnské Komety. V této sezoně už podruhé  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.