Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecký Mountfield dnes začne přípravné období v Olomouci. Sehraje první utkání na turnaji Generali Česká Cup

Hokejisté hradeckého Mountfieldu se po delší pauze opět vrhnou na led. Poslední zápas odehráli Lvi 10. března, kdy prohráli ve druhém zápase předkola s Karlovými Vary. Teď se v rámci Generali Česká Cup postaví Olomouci. Na ledě Kohoutů bude vhozeno úvodní buly v 17:00.

Loňská sezóna se nedohrála kvůli koronaviru. Na další klání Hradce se tak dostane po dlouhých 147 dnech. Přípravné období nezačne tradičním Mountfield Cupem, ale turnajem Generali Česká Cup.

Los přisoudil Hradci skupinu C. Právě v Olomouci zahájí šestikolovou bitvu o postup do vyřazovacích bojů. „Prvních pár zápasů bude zřejmě hodně syrových, ale doufejme, že si to časem sedne.“ Říká asistent trenéra David Kočí.

Druhou část přípravy odložila o týden zhoršující se epidemiologická situace. Průběh tréninků to ale nijak zásadněji nezkomplikovalo. První dva tréninky na ledě byly rozjezdové, pak jsme už začali hrát, zapojili jsme tam nějaké věci z taktiky. Každým dalším dnem tam dáváme něco z taktických věcí a to, co budeme chtít od kluků v sezóně vidět, chceme vidět ve hře od prvního zápasu,“ prozrazuje Kočí.

Podle jeho slov nepůjde v předzávodním období o výsledek, ale hlavně o sehrání týmu a naučení se herních situací. „Soustředíme se hlavně sami na sebe, aby si to sedlo. Kluci ty věci sice znají z loňska, ale je tu pár nových hráčů. Nějaký čas to zabere a v tomhle ohledu je důležité se soustředit pouze na sebe,“ je přesvědčen.

V přípravě se budou muset hráči naučit, kdy mají napadat nebo čekat na hráče. To je hlavní úkol.

Na přípravné duely se hráči těší. „Extrémní nervozita tam nepanuje, spíše se všichni těší na zápas, navíc po té dlouhé pauze,“ říká Kočí a zároveň chválí přístup hráčů k nácviku taktiky. „Hlavně sami hráči si uvědomují, že nám jde o to, aby si herní systém sednul a každý si jej zažil,“ zakončuje.

Druhé utkání je na programu ve čtvrtek 6. 8. pod Bílou věží od 18:00. Mountfield HK vyzve Kometu Brno.

Generali Česká Cup – hrací systém

V první fázi je rozděleno 16 týmů do čtyř skupin. V nich se utkají dvoukolově každý s každým. Celkem dojde na šest zápasů. Bodování je stejné jako v případě TELH, to samé platí i o délce přestávek, délce prodloužení i nájezdech. Týmy, které budou na prvních místech, postoupí do play off. Třetí a čtvrtý celek skupiny se bude muset s turnajem rozloučit.

Vyřazovací část se hraje klasickým pavoukem (čtvrtfinále, semifinále, finále), osm týmů, které postoupí vytvoří play off dvojice. Ty spolu sehrají dva zápasy. Jeden doma, druhý venku. Dál postoupí ten, kdo bude mít lepší skóre. Když bude po dvojzápase skóre nerozhodné, hraje se desetiminutové prodloužení 4 na 4. Pokud se ani v prodloužení nerozhodne, následovat budou samostatné nájezdy.

Kvůli epidemiologické situaci nebude olomoucký stadion plně zpřístupněn. Kdo se rozhodne povzbudit Lvy přímo na místě, musí počítat s tím, že nebude moci nakoupit více jak pět lístků na osobu. Vstupenka se dá koupit jen osobně od 15:00 na pokladnách olomouckého zimního stadionu.

Skupina A: HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, ČEZ Motor České Budějovice, Rytíři Kladno
Skupina B: Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC Verva Litvínov, HC Energie Karlovy Vary
Skupina C: HC Kometa Brno, Mountfield HK, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc
Skupina D: HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Ridera, PSG Berani Zlín, HC Zubr Přerov

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com /MountfieldHK

Štítky Mountfield HK, přípravný zápas, Generali Česká Cup, Olomouc, turnaj, venku, HC Olomouc, HC Energie Karlovy Vary, Mountfield Hradec Králové, David Kočí, HC Kometa Brno, Hradec, HC Vítkovice Ridera, HC Sparta Praha, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Mountfield dnes začne přípravné období v Olomouci. Sehraje první utkání na turnaji Generali Česká Cup  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.