Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejová extraliga juniorů má nový formát a jen čtrnáct účastníků. Hradec je mezi nimi

Nejvyšší hokejová soutěž juniorů prošla v posledních letech několika změnami. Český svaz ledního hokeje rozhodl o novém formátu. V nadcházející sezóně bude v soutěži nejen nižší počet týmů, ale na účastníky čeká i přímý sestup nebo absence nadstavby. Do nového ročníku vstoupí hradečtí už 2. září.

Na začátku letošního roku se vrátil juniorské extralize její někdejší sponzor DHL Express. Právě pod jeho hlavičkou nastoupí, oproti předchozím dvaceti, jen čtrnáct týmů. Před nimi je nejjednodušší možný formát. Chybí nadstavby včetně play out nebo boje o záchranu.

Nejdůležitější bude základní část. Tým, který skončí po šestapadesáti kolech na čtrnáctém místě, sestoupí přímo do Ligy juniorů. Prvních osm postoupí do play off. To bude ve stejném formátu jako v loňském roce. Čtvrtfinále se bude hrát na tři vítězné zápasy. Semifinále a finále na čtyři výhry.

Pro hradecká lvíčata začíná sezóna 2. září, kdy pojedou poměřit síly s Litvínovem. O týden později vyzvou na domácím ledě brněnskou Kometu.

Každý tým se potká s každým celkem čtyřikrát. Dva zápasy se vždy uskuteční doma a dva na ledě soupeře. Hrát se bude pokaždé v pátek a sobotu. Dlouhodobá fáze bude ukončena 18. března. O tři dny později začnou utkání vyřazovací části, která skončí nejdéle 27. dubna.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mountfield HK | Zdroj Mountfield HK

Štítky Hradec Králové, Lvi, hokej, junioři, extraliga, účastníci, týmy, play off, nadstavba, Český svaz ledního hokeje, září, Extraliga ledního hokeje, DHL, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová extraliga juniorů má nový formát a jen čtrnáct účastníků. Hradec je mezi nimi  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.