Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradečtí Votroci mají nové posily. Po brankáři Bajzovi dorazil a líšeňský kapitán Ševčík

Fotbalisty Hradce Králové posílil už minulý týden brankář Pavol Bajza. Třicetiletý slovenský gólman přestoupil k Východočechům ze Slovácka a s šestým týmem uplynulé ligové sezony podepsal dvouletou smlouvu. Dalším, kdo podepsal kontrakt, je kapitán druholigové Líšně Ondřej Ševčík.

Bajza v jarní části uplynulé sezony hostoval v Karviné, s níž sestoupil do druhé ligy. V české nejvyšší soutěži má na kontě čtyřiadvacet startů. V minulosti působil v italských klubech Parmě a Crotone, dánském Vejle či Olympiakosu Nikósie.

"Naskytla se nám možnost doplnit brankářský post o kvalitní posilu. Je to zkušený gólman s perfektními parametry, líbil se i našemu trenérovi (brankářů) Tomáši Poštulkovi. Takže když se objevila příležitost ho získat, rádi jsme po něm sáhli. Máme nyní tři kvalitní gólmany, kteří se musí poprat o to, kdo bude chytat," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Hradce Králové Jiří Sabou.

Další posilou je líšeňský kapitán Ševčík

Sedmadvacetiletý stoper podepsal na východě Čech tříletou smlouvu.  "Na svém postu patří k tomu nejlepšímu, co je v druhé lize k mání. Je to výborný hráč, co se týče organizace a čtení hry. Je soubojovým typem, který má navíc vynikající defenzivní i ofenzivní hru hlavou," řekl  Sabou.

Ševčík odehrál v Líšni poslední tři sezony, předtím nastupoval rovněž v druhé lize za Sokolov. V kádru "Votroků" nahradí dalšího středního obránce Jana Krále, jenž přestoupil do belgického Eupenu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCHK- FB

Štítky příchod, Hradec Králové, fotbal, Votroci, smlouva, kapitán, brankář, Pavol Bajza, Ondřej Ševčík, FC Hradec Králové, 1. FC Slovácko, Líšeň, Jiří Sabou, Parma FC, APOEL FC, MFK Karviná, FK Baník Sokolov, Crotone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Votroci mají nové posily. Po brankáři Bajzovi dorazil a líšeňský kapitán Ševčík  |  Fotbal  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.