Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sokoli padli s medvědy, Hradec čeká v lize na výhru už přes měsíc

Královští sokoli si připsali další domácí pohru v Kooperativa NBL. S Kolínem prohráli 67:92 a na vítězství v nejvyšší české soutěži čekají hradečtí už přes měsíc.

Ani třetí bitva v nové sezoně Kooperativa NBL Sokolům na domácí palubovce nevyšla. S Kolínem padli přes zraky skoro tří stovek diváků 67:92.  V první čtvrtině měly oba týmy 5 úspěšných dvoubodových pokusů, ale jinak tomu bylo u trojek, domácí dvakrát proměnili, hosté čtyřikrát. V polovině druhého dějství hosté vyhrávali 32:25. Po konci druhé čtvrtiny byl Kolín o 17 bodů před Sokoly.

Hned po úvodu třetího dějství byli Medvědi před Sokoly o 21 bodů. Před koncem třetí čtvrtiny Kolín navýšil svůj náskok na 60:42. Ve čtvrté čtvrtině 3. minutě Sokoli skvělou trojkou snížili své trápení na 58:72. Ani tento skvělý moment však hradeckém týmu nepomohl zápas zlomit.

Nejlepším „Klenot hráčem utkání“ za domácí tým Královští sokoli Hradec Králové byl vyhlášen Ondřej Peterka. Nejlepší „Klenot hráčem utkání“ hostujícího celku BC Geosan Kolín byl vyhlášen Džiugas Slavinskas.

"Gratuluji Kolínu k přesvědčivému vítězství. Nám bohužel přibyl na marodku další hráč, a to Filip Kábrt, kterého trápí střevní potíže. Skóre neodpovídá hře, Kolín sice hru kontroloval, ale my jsme také měli dobré pasáže a uměli jsme  stáhnout jejich náskok na 15 bodů. Kolín nás potrestal hned na konci 1. poločasu, kdy jsme po čtyřech minutách prohrávali 14:5. V této sestavě se nám těžko vzdorovalo," řekl po zápase zklamaný trenér Hradce Králové Lubomír Peterka. 

To hlavní kouč soupeřů byl o poznání spokojenější. "Domácí nastoupili v okleštěné sestavě, v tom byla naše výhoda. Bohužel jsme se zase nevyvarovali chyb a to v obou poločasech, kdy měl soupeř až moc prostoru aby stáhl skóre. Nehrajeme úplně skvěle, ale zatím nám to na vítězství stačí.  Pro nás super výhra z venkovní palubovky, ač byl soupeř oslaben," řekl Adam Konvalinka.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky NBL, Hradec Králové, Sokoli, Kolín, zápas, basketbal, Kooperativa Národní basketbalová liga, BC Kolín, Džiugas Slavinskas, medvěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokoli padli s medvědy, Hradec čeká v lize na výhru už přes měsíc  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.