Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krajští sportovci vybojovali na Olympiádě dětí a mládeže devětatřicet medailí

Letní Olympiáda dětí a mládeže už je pasé. O medaile bojovalo v Olomouci více jak tři a půl tisíce závodníků ve dvaceti sportech a třiasedmdesáti disciplínách. Z Královéhradeckého kraje se olympiády zúčastnilo dvě stě padesát jedna sportovců a dovezeno bylo devětatřicet medailí.

„Výkony všech našich sportovců byly výborné. Atmosféra na sportovištích i v areálu olympijského domu plná nadšení a pozitivní energie. Věřím tomu, že právě tyto zážitky jsou velmi důležité v motivaci mladých sportovců a velmi často se stávají zlomovým bodem v jejich sportovní kariéře. Děkuji nejen všem našim reprezentantů, ale také jejich trenérům, rodičům a organizátorům olympiády," řekl náměstek pro školství a sport Arnošt Štěpánek.

Až na synchronizované plavání se zapojili závodníci z Královéhradeckého kraje do všech ostatních sportů. Zlato cinklo osmkrát, stříbro dvanáctkrát a bronz devatenáctkrát. Královéhradecký kraj skončil díky tomuto úlovku na dvanáctém místě.

Nejlépe se vydařil chlapcům orientační běh, ve kterém skončili mezi čtrnácti kraji na druhém místě. Dívky se blýskly v basketbalu. V něm obsadily v celokrajském srovnání bronzovou příčku.

V letošním roce se uskutečnil 19. ročník Olympiády dětí a mládeže. Z těch předešlých ročníků přivezly královéhradecké krajské výpravy dohromady čtyři sta dvacet jedna medailí.

„Bylo úžasné být alespoň na chvíli součástí výpravy. Sportovci, kteří nás reprezentují, si zaslouží velké uznání. Věřím, že si z Olomouce přivezli nejen medaile a osobní rekordy, ale i skvělé zážitky a nová přátelství," sdělil hejtman kraje Martin Červíček, který letos přijel krajskou výpravu podpořit přímo na místo.

V průběhu slavnostního zahájení letní olympiády dětí a mládeže vedl výpravu sportovců z Královéhradeckého kraje rodák z Hradce Králové kanoista Tomáš Indruch, dvojnásobný účastník olympijských her v Sydney 2000 a 2004 v Athénách a několikanásobný mistr světa a Evropy.

Příští olympiáda bude v Hradci Králové

20. ročník olympiády se bude konat na začátku příštího roku v Královéhradeckém kraji. Zahajovací ceremoniál se uskuteční na zimním stadionu v Hradci Králové. Poté se rozjedou všichni účastníci na ubytování a sportoviště.

Lyžaři a snowboardisté se utkají o medaile ve Špindlerově Mlýně, ve Vrchlabí poměří své síly biatlonisté, běžkaři a zimní orientační běžci.

Olympiády se budou účastnit i hokejisté. Nachystány pro ně budou dvě haly. Jedna ve Vrchlabí a druhá v Trutnově. V Nové Pace svedou boj o medaile krasobruslaři. Ukončení jubilejního dvacátého ročníku proběhne ve Špindlerově Mlýně.  

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky medaile, zlato, stříbro, bronz, olympiáda, letní, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, mládež, olympijské hry, sport, Letní olympijské hry, Olomouc, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Tomáš Indruch, Martin Červíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští sportovci vybojovali na Olympiádě dětí a mládeže devětatřicet medailí  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.