Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za volantem nadýchal dvě promile. Po odchodu z policejní stanice sednul do auta a jel

Policisté v Jaroměři zastavili značně opilého řidiče. Dechová zkouška u něj ukázala dvě promile alkoholu. Po vysvětlení na policejní stanici ho policisté propustili domů. Muž však přímo ze služebny zamířil opět ke svému autu a jel. Po 150 metrech ho však policisté opět zastavili.

Městští policisté v Josefově zastavili ke kontrole řidiče Octavie, jenže se ukázalo, že řidič je silně opilý. Proto na místo dorazila i Policie ČR, která sedmačtyřicetiletému opilci naměřila dvě promile alkoholu v dechu. „Byla mu zakázána další jízda a na služebně s ním byly provedeny další dílčí úkony, po nichž byl propuštěn,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Jenže muž přímo ze služebny zamířil opět ke svému autu. Sednul za volant, ale daleko nedojel, ujel zhruba 150 metrů, když ho policisté opět zastavili. „Tentokrát již byl zadržen a převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění mu policisté sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což může být odsouzen až na jeden rok do vězení,“ říká Kormošová. Muž se následně přiznal, že před jízdou vypil tři sklenky vína a pět piv.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adéla Cinklová

Štítky policie, alkohol, auto, Jaroměř, kuriozita, Policie České republiky, Škoda Octavia, policejní stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří N-Vít

Po vysvětlení na policejní stanici ho policisté propustili domů........, hahaha kecy v kleci. Policie nemůže požadovat vysvětlení po silně opilé osobě. Jediná její možnost ho odvézt na záchytku. jinak nemohou nic dělat.

Pátek, 16. dubna 2021, 16:16Odpovědět

Za volantem nadýchal dvě promile. Po odchodu z policejní stanice sednul do auta a jel  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.