Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Chodil do hradeckého obchodního domu krást kondomy, aby si mohl koupit alkohol. Nejdřív skončil na záchytce, pak za mřížemi

Třiačtyřicetiletý muž si už téměř pravidelně chodil do drogerie v obchodním domě v Hradci Králové pro balíček kosmetiky a pánské ochrany, za který nezaplatil, zato ho dál prodával, aby si za utržené peníze mohl koupit alkohol. Policie po jeho dopadení zjistila, že má v rejstříku téměř 30 záznamů.

V neděli v poledne policisté zadrželi muže, který kradl v hradeckém obchodním domě drogistické zboží. Díky kamerovým záznamům pak policisté zjistili, že muž v prodejně kradl také před dvěma hodinami a také v pátek večer.

„V jeho kapsách skončily krémy, deodoranty, parfémy, kondomy, zubní pasty nebo holicí strojky. Vše v celkové hodnotě za více než 6 tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Za svůj první, páteční lup si muž nakoupil alkohol. Nejspíš hodně alkoholu, protože se tak opil, že skončil na záchytné protialkoholní stanici. „Jelikož byl bez peněz a potřeboval se dopravit domů, vydal se na další lup. Za odcizené zboží však neobdržel tolik peněz, aby si mohl koupit jízdenku, proto se znovu do obchodu vrátil,“ říká mluvčí.

Policisté z evidencí zjistili, že muž má v rejstříku trestů 21 záznamů týkající se převážně majetkové trestné činnosti a dalších pět záznamů odsouzení za obdobná jednání ve Velké Británii. „Dohromady měl od roku 2000, kdy byl poprvé trestán, v českém vězení strávit přes 200 měsíců a měl odpracovat 700 hodin prospěšných prací,“ uvedla mluvčí.

Jelikož měl vyšetřovatel obavu, že recidivista uprchne nebo bude opakovat trestnou činnost, podal návrh na vzetí do vazby, který soudce včera schválil. Nakonec se tak recidivista svým způsobem dostal „domů“, jak původně chtěl. A nejspíš tam nějakou chvíli pobude. Jelikož se dopustil krádeže v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu za mřížemi až osmiletý pobyt.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky krádež, policie, drogerie, Hradec Králové, recidivista, kuriozita, alkohol, obchodní dům, peníze, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodil do hradeckého obchodního domu krást kondomy, aby si mohl koupit alkohol. Nejdřív skončil na záchytce, pak za mřížemi  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.