Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sousedé slyšeli z vedlejšího bytu volání o pomoc, na místo dorazili policisté, hasiči i záchranka

Sousedy v panelovém domě v Hradci Králové znepokojil nářek, který vycházel z vedlejšího bytu, ve kterém bydlí osamělá starší paní. Byt nakonec otevřeli přivolaní hasiči. Zraněnou seniorku pak odvezla záchranka do nemocnice.

V neděli okolo půlnoci přijali městští policisté v Hradci Králové telefon, ve kterém volající uvedla, že slyší z vedlejšího bytu nářek a volání o pomoc.

„Strážníci výjezdové skupiny byli na místě během několika minut. Přes dveře u bytu se jim podařilo s ženou navázat hovor. Uvedla, že upadla a bez pomoci se nemůže pohnout,“ uvedla mluvčí strážníků Simona Pacltová.

Žena nikomu ze sousedů nesvěřila náhradní klíče, proto policisté museli přivolat nejenom záchranku, ale i hasiče. Po otevření bytu ženu odvezli záchranáři do nemocnice.

„O víkendu pomáhali strážníci ještě dalším dvěma lidem, kteří se dostali do nesnází. Invalidní muž vypadl ze svého invalidního vozíku a potřeboval pomoc. Strážníkům otevřel dveře asistenční pes a dovedl je do místa, kde ležel jeho páníček. Nebyl zraněný, ale potřeboval pomoci zpátky do vozíku. V druhém případě pak potřebovala pomoc invalidní žena, která spadla z postele a manžel ji vlastními silami nedokázal zvednout ze země,“ popisuje Simona Pacltová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP ČB

Štítky Městská policie, Hradec Králové, pomoc, sousedé, hasiči, záchranka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sousedé slyšeli z vedlejšího bytu volání o pomoc, na místo dorazili policisté, hasiči i záchranka  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.