Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pěstiteli konopí z Jičínska a drogovému dealerovi ze Dvora hrozí až pětileté pobyty za mřížemi

Policisté v uplynulých dnech obvinili sedmatřicetiletého muže, který vypěstoval na zahradě rodinného domku na Jičínsku až dvou a půl metrové rostlinky konopí. Některé sklidil, jiné měl ještě v květináčích. Jelikož už byl v loňském roce za přechovávání omamných a psychotropních látek a jedu a za řízení pod vlivem marihuany odsouzen, za mřížemi může strávit až pět let. Tolik teď hrozí i drogovému dealerovi, kterého policisté dopadli ve Dvoře Králové nad Labem.

Pěstitelům konopí z Jičínska překazili policisté plány už v říjnu, kdy se jim povedlo zajistit u dvou zahrádkářů na pětačtyřicet rostlin konopí. Oba si své rostlinky šlechtili nejméně od května. U sedmatřicetiletého muže zajistili dvaatřicet rostlin. U osmadvacetiletého celkem třináct kusů.

Zatímco se mladší z mužů na sklizeň pro svoji potřebu teprve připravoval, ten starší už měl téměř sklizeno a nasušeno. Rostlinky měřily od sto čtyřiceti centimetrů do dvou a půl metrů. To, že se o ně pečlivě staral, bylo zřejmé z ještě jedenácti nesklizených rostlinek, které měl v květináčích. Pravidelně je přihnojoval a zaléval. Zbylých jedenadvacet rostlinek už měl sklizených a nasušených.

„Obviněný byl v minulém roce za přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a řízení pod vlivem marihuany již odsouzen. Nyní mu hrozí peněžitý trest nebo rok až pět za mřížemi,“ sdělila policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Ve Dvoře byl polapen drogový dealer

V tomto týdnu zadrželi trutnovští kriminalisté čtyřiačtyřicetiletého muže, proti kterému byly zahájeny úkony trestního stíhání pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami s jedy.

„Obviněnému klademe za vinu, že od loňského léta do dubna 2022 zejména ve Dvoře Králové nad Labem si obstarával pervitin, který dále prodával dalším osobám. Jedná se o uživatele drog, který je nezaměstnaný,“ řekla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Muž je stíhán na svobodě a pokud mu bude prokázána vina, ve vězení může strávit od jednoho do pěti let.  

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, konopí, drogy, dealer, THC, policie, obvinění, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pěstiteli konopí z Jičínska a drogovému dealerovi ze Dvora hrozí až pětileté pobyty za mřížemi  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.