Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Opilý muž bez řidičáku ujížděl policejní hlídce v Hradci Králové

Hradečtí policisté zveřejnili video z pronásledování řidiče, který minulý týden ve čtvrtek o půl druhé ráno zaujal hlídku z pohotovostního a eskortního oddělení. Když se ho policisté rozhodli zkontrolovat a za pomocí světelného a zvukového zařízení muže vyzvali k zastavení, začal ujíždět. Cestou ohrozil chodce a nakonec zastavil. V dechu měl skoro dvě promile alkoholu.

K události došlo za nákupní zónou u Pilnáčkovi ulice v Hradci Králové. Muž, který seděl za volantem, měl zvláštní styl jízdy. Policisté ho proto chtěli zkontrolovat, a tak jej vyzvali k zastavení. To ale řidič neudělal a rozhodl se, že policejní hlídce ujede.

Když projížděl zatáčku najel na obrubník, následně do protisměru a pokračoval přes trávník k příjezdové cestě k nočnímu klubu, kde ohrozil procházející partu lidí. Po několika desítkách metrů s autem zastavil a vystoupil z něj.  

Policisté u muže provedli silniční kontrolu a zjistili, že čerstvě třiadvacetiletý muž nevlastní žádné řidičské oprávnění a vozidlo, které řídil, si půjčil od kamaráda. Následně ho podrobili dechové zkoušce, jejíž výsledek ukázal více než 1,8 promile alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Muž byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici, kde byl lékařem uznán způsobilým k umístění do policejní cely. „Muže nyní čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnost," dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto repo Policie ČR

Štítky policie, pronásledování, opilý, alkohol, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž bez řidičáku ujížděl policejní hlídce v Hradci Králové  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.