Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Internetoví podvodníci připravili tento měsíc několik lidí z Královéhradeckého kraje o stovky tisíc korun

Od tohoto týdne mají policisté z Náchoda na stole případ podvodného jednání. Zatím neznámý pachatel nabízel přes internet k adopci opičku Malpu kapucínskou. Mladý muž poslal za její přepravu ze Slovenska pětatřicet tisíc korun. Další podvod řeší rychnovští kriminalisté a od minulého týdne také policie v Hradci Králové. V tomto případě se jednalo o téměř sedmi set tisícovou částku.

V případě muže z Náchodska, který financoval dopravu ze Slovenska do České republiky za Malpu kapucínskou, může padnout až dvouletý trest odnětí svobody. Neznámý pachatel nabízel tuto opičku k adopci na internetu. Mladý muž, který financoval dopravu, poslal ve čtyřech platbách postupně pětatřicet tisíc korun. Prodejce s ním ale následně přerušil kontakt a nedošlo ani k předání opice ani k vrácení peněz.

„Náchodští policisté tento případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu podvod, za což hrozí pachateli v případě dopadení, prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky,“ řekla mluvčí policie Lucie Konečná.

Dalším člověkem, který přišel o peníze, je devětatřicetiletá žena z Rychnovska. Přes internet nabízela dětské botičky. Dosud nezjištěný pachatel o ně projevil zájem a napsal jí sms. Pak už to bylo jako přes kopírák s ostatními podvodnými fintami. Dotyčný chtěl botičky odeslat kurýrní službou. S tím žena souhlasila a přes jím zaslaný odkaz vyplnila údaje ke své platební kartě. Během okamžiku přišla o skoro sedmdesát tisíc korun. I v tomto případě si může pachatel odsedět až dva roky za mřížemi.  

V minulém týdnu přišli o své peníze na účtech i muž a žena z Hradecka. Čtyřiapadesátiletá žena, která chtěla prodat oblek, přišla o dvě stě tisíc korun. Šestačtyřicetiletý muž s nabídkou plechové skříně dokonce o půl milionu korun.

Podvodník vyluxoval dva účty během tří minut. Škoda se vyšplhala na 700 tisíc

Policie v Hradci Králové řeší další podvodné jednání v on-line světě. Tentokrát jde o podvodníka, který se specializuje na bazarové portály a podvedeným posílá falešné odkazy na doručovací službu. Podvedenými je čtyřiapadesátiletá žena, která...

Ohodnoť článek

Foto StockSnap

Štítky podvodník, Internet, policie, vězení, Náchod, Rychnov, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Slovensko, peníze, Česko, Lucie Konečná, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Internetoví podvodníci připravili tento měsíc několik lidí z Královéhradeckého kraje o stovky tisíc korun  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.