Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z valdické věznice se pokusil uprchnout vězeň. Chycen byl za ohradní zdí

Z věznice Valdice na Jičínsku se dnes ráno pokusil uprchnout vězeň. Než ho vězeňská služba dopadla, podařilo se mu překonat oplocení a ohradní zeď. Informaci s odkazem na TV Jičín přinesl server iDNES.cz. Věznice ve Valdicích patří k nejtěžším českým káznicím. Ve Valdicích si aktuálně odpykává trest zhruba 1030 vězňů, z toho má osmnáct z nich doživotí.

"Příslušníci věznice okamžitě zareagovali. Vězeň na útěku byl zpacifikován a útěk nedokonal. Příslušníci vězeňské služby použili služební zbraň, nikdo nebyl zraněn. Informace k vězněné osobě podávat nemohu. Je to čerstvá věc, uskutečňuje se vyšetřování. Musí se prošetřit, jakým způsobem k tomu mohlo dojít a podobně," řekla mluvčí valdické věznice Eva Francová.

Informaci TV Jičín, že mělo jít o třiatřicetiletého muže, který si odpykává trest za vraždu, odmítla mluvčí komentovat.

Podle ní jde ve valdické věznici o ojedinělý případ. "V minulosti nějaké pokusy (o útěk) byly, ale letos a myslím si, že ani loni žádný pokus nebyl," sdělila Francová.

Na místo vyrazila také policie, ale zasahovat nemusela. "Po deváté hodině dopolední jsme přijali oznámení o uprchlém vězni. Na místo okamžitě vyrazila jičínská hlídka policistů, ale ve chvíli, kdy dorazila na místo, byl již zadržen. Našeho zásahu proto nebylo potřeba," řekla policejní mluvčí Lucie Konečná.

,

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Věznice Valdice

Štítky ČR, kriminalita, věznice, útěk, Valdice, Vězeňská služba České republiky, Jičín, okres Jičín, Eva Francová, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z valdické věznice se pokusil uprchnout vězeň. Chycen byl za ohradní zdí  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.