Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V hradeckém kraji začne fungovat centrála cestovního ruchu. Cílem je přilákat více turistů

Královéhradecký kraj bude mít od příštího roku centrálu cestovního ruchu. Organizace zastřeší a sjednotí aktivity jednotlivých subjektů, které se podpoře turistického ruchu věnují. Měla by přilákat do hradeckého kraje víc turistů a propagovat region jako celek. Dnes o tom rozhodlo krajské zastupitelstvo.

"Chceme koordinovat cestovní ruch v rámci Královéhradeckého kraj tak, aby propagace cestovního ruchu byla navenek za celý kraj," řekl radní pro regionální rozvoj, granty a dotace Pavel Hečko.

Kraj si od toho také slibuje rovnoměrnější rozprostření návštěvnosti do všech turistických oblastí. Zřízení krajské organizace je také podmínkou pro možnost čerpání dotačních programů.

Hradecký kraj je rozdělen do sedmi turistických oblastí, ve kterých koordinaci cestovního ruchu zajišťují lokální destinační společnosti. Nejnavštěvovanější turistickou oblastí jsou Krkonoše, turisté hojně jezdí také do Adršpašsko-teplických skal.

Financování krajské společnosti bude zajištěno z více zdrojů, a to včetně národních či evropských dotačních titulů nebo česko-polské spolupráce. Roční příspěvek kraje má být okolo deseti milionů korun, tedy zhruba obdobná částka, která šla dosud z rozpočtu kraje na podporu cestovního ruchu. Další tři miliony korun ročně by měly i nadále směřovat na podporu oblastních společností.

"Zřízení Centrály cestovního ruchu Královéhradeckého kraje tedy nijak drasticky nenavyšuje výdaje kraje," sdělili zástupci kraje.

Organizace by měla mít jednoho ředitele, tři až čtyři referenty a sídlo v budově krajského úřadu. Destinační společnost mají i další kraje, například Olomoucký nebo Středočeský kraj.

Autoři | Foto Václav Mašinda

Štítky ČR, správa, turistika, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, cestovní ruch, dotace, Pavel Hečko, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji začne fungovat centrála cestovního ruchu. Cílem je přilákat více turistů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.