Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Past na řidiče, nebo neznalost? Směrem od nádraží k Tescu je zákaz vjezdu. I tak strážníci v okolí letos řešili už 1257 přestupků

V ulici Dukelská třída, která se nachází u OC Atrium, je zákaz vjezdu osobním automobilům. Stejně je na tom i vedlejší ulice S.K Neumanna, jenže i přesto jsou to místa, kde řidiči často nerespektují značení, které ale na druhou stranu nejsou úplně jednoznačná.

"Vůbec nevím, že se tam nesmí jezdit. Zákaz jsem si nevšiml, "řekl jeden z řidičů, který místem projížděl. A stejně tak na tom jsou i desítky dalších. Od centralu směrem k Atriu je totiž značka zákazu vjezdu, nicméně z protější strany od nádraží je pouze dopravní značení přikázaného směru.

Městská policie v místě denně úřaduje a lapí řidiče, kteří si často ani neuvědomují, že projíždějí zákazem vjezdu. Často se jedná o návštěvníky města, kteří to v Hradci neznají a místem projíždějí nevědomky. Na druhou stranu, zakázanou zónou projíždějí i ti, kteří si chtějí jen zkrátit cestu k nádraží, nebo naopak do centra města. 

I přesto, že strážníci na místě provádějí kontroly každý den, oběma ulicemi projedou desítky aut za hodinu. Vzhledem k tomu, že doprava v odpoledních hodinách roste, tak se zvyšuje i počet řidičů, kteří si krátí cestu skrz výše dvě zmiňované ulice.

A jaké jsou statistiky v porovnání s loňským rokem? "Počet řešených protiprávních jednání za stejné období je klesající. Markantní rozdíl lze pozorovat v ulici S. K. Neumanna," řekla Eva Kněžourová, tisková mluvčí městské policie v Hradci.

Za rok 2018 (od 01.01. do 21.11)

Bylo v lokalitě zmíněné pěší zóny, tedy v ulicích Dukelská třída (279), náměstí 28. října (36), S. K. Neumanna (490), Puškinova (8), Zamenhofova (95) a Riegrovo náměstí (83), celkem tedy řešeno 991 protiprávních jednání ve spojitosti s neoprávněným vjezdem nebo stáním vozidel v pěší zóně.

Za rok 2019 (od 01.01. do 21.11)

Bylo v lokalitě zmíněné pěší zóny, tedy v ulicích Dukelská třída (291), náměstí 28. října (23), S. K. Neumanna (812), Puškinova (3), Zamenhofova (10) a Riegrovo náměstí (118), celkem tedy řešeno 1257 protiprávních jednání ve spojitosti s neoprávněným vjezdem nebo stáním vozidel v pěší zóně.

Ze statistik tak vyplývá, že v ulici SK. Neumanna, tedy ta, která vede od nádraží směrem k Tescu, letos městská policie evidovala téměř dvakrát tak víc přestupků. Ve čtyřech porovnávaných ulicích je tak narůst ve srovnání s loňským rokem o téměř 300 protiprávních jednání.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky Městská policie, protiprávní jednání, přestupky, řidiči, Tesco, Stanislav Kostka Neumann, pěší zóna, obecní policie, Riegrovo náměstí (Semily)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Past na řidiče, nebo neznalost? Směrem od nádraží k Tescu je zákaz vjezdu. I tak strážníci v okolí letos řešili už 1257 přestupků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.