Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vláda chce v pátek požádat Sněmovnu o prodloužení nouzového stavu do 3. prosince. Děti se příští týden do škol nevrátí

Vláda požádá Sněmovnu o možnost prodloužit nouzový stav o měsíc, tedy do 3. prosince. Dnes to schválil kabinet na mimořádném zasedání. Letošní druhý nouzový stav platí v České republice kvůli epidemii koronaviru od 5. října do 3. listopadu. Vláda ho může prodloužit jen po předchozím souhlasu poslanců. Ti by se měli návrhem zabývat v pátek.

Nouzový stav může vláda vyhlásit nejdéle na 30 dnů, s prodloužením musí předem souhlasit Sněmovna.

Nouzový stav platil v Česku už na jaře od 12. března do 17. května. V současné době by se měl prodloužit nejméně na dva měsíce. „Důvodem je nutnost prodloužit opatření, bez kterých pandemii nemůžeme zvládnout. Věřím, že opozice pochopí vážnost situace a tuto žádost schválí. Je to důležité pro ochranu zdraví a životů našich spoluobčanů," řekl premiér Andrej Babiš.

Žáci prvního stupně se příští týden do škol nevrátí

Děti, které chodí na první stupeň základní školy se k prezenční výuce nevrátí. Původně měly usednout do lavic 2. listopadu. Vláda v pátek představí scénář návratu žáků a studentů do škol na základě dalších dat o vývoji koronavirové epidemie. Shodli se na tom ministr zdravotnictví Roman Prymula a ministr školství Robert Plaga (ANO).

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky nouzový stav, Sněmovna, Roman Prymula, Robert Plaga, škola, řáci, první stupeň, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, pandemie covidu-19, Andrej Babiš, ANO 2011

Vláda chce v pátek požádat Sněmovnu o prodloužení nouzového stavu do 3. prosince. Děti se příští týden do škol nevrátí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.