Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jičíně se otevřelo Polyfunkční komunitní centrum. Vyšlo na 62 milionů korun

Na začátku tohoto týdne se slavnostně otevřelo Centrum pro poradenské a sociální služby na autobusovém nádraží v Jičíně. Dříve tu místo něj stála takzvaná bývalá VZP. Kompletně se vyměnil plášť budovy a zrekonstruovaly se interiéry. Z původní budovy zbyl jen skelet. Práce trvaly přes dva roky a vyšly na 62 milionů korun. Městu pomohly i dotace.

Polyfunkční komunitní centrum poslouží všem obyvatelům Jičína a okolí. „Z budovy, se kterou si nikdo dlouhou dobu nevěděl rady, jsme udělali moderní bezbariérový objekt plný života. Zlepšili jsme podmínky i Pedagogicko-psychologické poradně. Za prostory bude město Jičín získávat od Královéhradeckého kraje nájem,“ uvedl místostarosta Petr Hamáček, který má v gesci sociální oblast a školství.

Do objektu se už nastěhovaly všechny organizace a budova je v současné době zcela naplněná a slouží novému účelu. Sídlí tu pedagogicko-psychologická poradna a speciální pedagogické centrum, Péče o duševní zdraví, Tyflocentrum, Občanské poradenské středisko a Oblastní charita Jičín. Informační kancelář tu má i společnost BusLine.

Samotné stavební práce začaly na podzim roku 2018 a probíhaly do jara letošního roku. Investice dosáhla na skoro 62 milionů korun včetně DPH. Financování usnadní hned tři dotace za celkem 35 milionů korun.

„Všechny poradenské a sociální služby, které nyní jsou v polyfunkčním centru, svou činnost dříve vykonávaly v nevyhovujících podmínkách. Podstatnou nevýhodou také bylo, že byly roztroušené po městě,“ řekl mluvčí jičínské radnice Jan Jireš. Vše je teď na jednom místě.

Ohodnoť článek

Foto Město Jičín

Štítky Polyfunkční komunitní centrum, Jičín, otevření, Pedagogicko-psychologická poradna, Tyflocentrum, oblastní charita, informační kancelář, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Oblastní charita Jičín, BusLine, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně se otevřelo Polyfunkční komunitní centrum. Vyšlo na 62 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.