Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Pouchově v Hradci Králové se začíná stavět nová sportovní hala

Společnost, které magistrát města svěřil stavbu nové sportovní haly na Pouchově v Hradci Králové, se pustila do práce. V plánu je kromě zázemí a prostor tělocvičny vybudovat i 46 parkovacích míst. Do nové sportovní haly spolu s parkovištěm bude město investovat 46,8 milionů korun bez DPH.

„Vše kolem podpisu smlouvy se vyvíjelo dobře a podle plánu proběhlo také předání staveniště, zahájení stavby se tedy podařilo, jak jsme předpokládali, během dubna. Podle smlouvy má zhotovitel na stavbu a kolaudaci 16 měsíců,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic.

Sportovní hala by měla být víceúčelová. Využívat jí budou hlavně hráči míčových sportů. Bez problému si zde ale zahrajete i basketbal nebo badminton. Na hrací plochu se vejdou dvě volejbalová hřiště. „Kromě zázemí a prostor tělocvičny bude vybudováno ještě parkoviště pro 46 automobilů. Polovina míst bude určená pro návštěvníky zařízení přímo v areálu a druhá polovina umístěná vně bude sloužit veřejnosti,“ říká mluvčí města Kateřina Šmídová.

Město za sportovní halu zaplatí bezmála 49 milionů korun. Část se pokusí uhradit z dotací. „V případě vyhlášení vhodné dotační podpory z MŠMT budeme usilovat o její získání. Zatím není možné určit, a to i vzhledem k současné situaci, do jaké výše by mohla být poskytnuta,“ doplňuje náměstkyně primátora Monika Štayrová.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hokejové centrum Pouzar

Štítky sportovní hala, sport, volejbal, Pouchov, Hradec Králové, stavba, magistrát, dotace, Jiří Bláha, Monika Štayrová, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pouchově v Hradci Králové se začíná stavět nová sportovní hala  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.