Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradec Králové využívá zákazu volného pohybu. Opravuje chodníky, zastávky i mosty

Technické služby města Hradec Králové v těchto dnech využívají toho, že je město prakticky prázdné. Opravují například chodník na Gočárově třídě, v ulici ČSA a Bratří Štěfanů. Dál se potom pracuje na novém zálivu pro MHD v Divišovi ulici. Všechny práce městskou kasu vyjdou na 15,5 milionu korun.

„Od poloviny března je také uzavřena komunikace propojující ulici U Sokola a Maxe Malého v Plotištích nad Labem, probíhá zde totiž demolice dvou mostů přes potok Melounka a Malý Labský náhon a připravuje se výstavba nových,“ dodává mluvčí města Hradec Králové Kateřina Šmídová.

Jsou to všechno opravy, které mělo město v plánu. To, že se po městě pohybuje minimum lidí a zklidnila se doprava, je pro dělníky příjemným bonusem.

Od poloviny března se v Hradci Králové opravují tři chodníky na frekventovaných trasách. „Jedná se o chodníky v ulicích ČSA, Bratří Štefanů a na Gočárově třídě. Lidé budou muset po dobu rekonstrukcí využívat chodníky na protější straně, samozřejmě vchod do domů je umožněný. Předpokládáme, že stavební práce na těchto trasách budou ukončeny do poloviny června,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová.

Některé ulice se uzavřenou

Přibližně do poloviny srpna budou muset místní v Plotištích nad Labem počítat s objízdnou trasou kvůli demolici a výstavbě mostů přes potok Melounka a Malý Labský náhon. „Uzavřena je účelová komunikace propojující ulici U sokola a Maxe Malého,“ říká Šmídová. Objízdná trasa je vedena ulicí Petra Jilemnického, Předměřickou a Kydlinovskou.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky rekonstrukce, oprava, Hradec Králové, chodník, most, silnice, ulice, zastávka, MHD, České aerolinie, Plotiště nad Labem, Melounka, Sokola, Peter Jilemnický, Věra Klásková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové využívá zákazu volného pohybu. Opravuje chodníky, zastávky i mosty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.