Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Rychnově, Broumově a Novém Bydžově se zateplí nemocnice

Královéhradecký kraj dá do zateplení a oprav budov nemocnic v Rychnově nad Kněžnou, Novém Bydžově na Hradecku a v Broumově na Náchodsku 86 milionů korun. Vypsání zakázek schválila rada kraje. Stavbaři by s opravami mohli začít ve druhé polovině letošního roku. Práce by jim měly trvat asi 13 měsíců. Desítky milionů korun kraj také dává do zateplení budov škol.

Stavbaři dají objektům nemocnic novou fasádu, vymění okna a dveře a nainstalují úspornější vytápění. Nejnákladnější bude rekonstrukce pavilonu DIGIP v Rychnově nad Kněžnou, v němž jsou interna, dětské oddělení, gynekologie a porodnice. Pavilon dostane i novou střechu a vše by mělo stát téměř 52 milionů korun. V Novém Bydžově oprava za asi 18 milionů korun zahrnuje i budovu záchranné služby. V Broumově stavbaři nákladem 16 milionů korun zateplí tři objekty nemocnice. Z evropských fondů má kraj na všechny tři projekty dotaci přes 14 milionů korun.

V rychnovské nemocnici kraj také připravuje výstavbu nové budovy urgentního příjmu za asi 400 milionů korun. Objekt již začal projektovat. Na stavbu stát kraji v minulosti v souvislosti s podporou průmyslové zóny Solnice - Kvasiny přislíbil dotaci 300 milionů korun. Peníze od státu kraj ale zatím nedostal. "O financování se státem dále jednáme," řekl krajský radní pro investice Václav Řehoř (ODS).

Do zateplení školních budov kraj zatím dal asi 200 milionů korun. V následujících letech chce v investicích do zateplení školních budov a do instalací rekuperací pokračovat. Již má připravené či chystá projekty dohromady za více než 300 milionů korun. Mezi nejnákladnější patří zateplení a rekuperace objektu Střední průmyslové školy v Horské ulici v Trutnově téměř za 23 milionů korun.

Autoři

Štítky ČR, nemocnice, správa, stavby, ekologie, Královéhradecký, Rychnov nad Kněžnou, Královéhradecký kraj, Broumov, Nový Bydžov, oprava, okres Náchod, Václav Řehoř, ODS, Střední průmyslová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Rychnově, Broumově a Novém Bydžově se zateplí nemocnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.