Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stříbrný rybník v Hradci Králové kvůli špatné vodě ukončil sezonu. Areál jede dál

Na koupališti ve volné přírodě Stříbrný rybník na okraji Hradce Králové skončila dnes kvůli špatné kvalitě vody koupací sezona. Rekreační areál je ale v provozu dál, vyplynulo to z informací na webu Krajské hygienické stanice (KHS) v Hradci Králové. Koupací sezona kvůli nevyhovující kvalitě vody v polovině července skončila také na koupališti ve volné přírodě v Dolcích u Trutnova. Voda ke koupání ve většině kontrolovaných nádrží v kraji je stále v pořádku. Poslední vzorky vody byly z některých vodních ploch odebrány v pondělí 8. srpna.

"Provozovatel oznámil k 11. srpnu 2022 ukončení provozu koupaliště ve volné přírodě Stříbrný rybník, provoz rekreačního areálu je nepřerušen," uvedla dnes mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

Zhoršená kvalita vody je v Oborském rybníku u Jinolic na Jičínsku, po koupání by se lidé měli na místě osprchovat čistou vodou. U některých citlivých lidí by se mohly vyskytnout zdravotní potíže. Zhoršená jakost vody je tam způsobená zvýšeným počtem sinic a chlorofylu-a při snížené průhlednosti vody.

Tento týden byly kontroly v kraji také na vodní nádrži Rozkoš v lokalitě Velká Jesenice na Náchodsku, kde by měla být voda vhodná ke koupání, s průhledností nad jeden metr a bez znečištění. Voda ke koupání bez závad je podle rozborů z tohoto týdne také na koupalištích ve volné přírodě v Dachovech u Hořic, ve Vrchlabí – Vejsplachách, na Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem, v nádrži ke koupání v Mladých Bukách - Sejfech a na koupališti v Rychnově nad Kněžnou ve Včelném.

V pořádku by měla být voda ke koupání také na koupališti v Pecce, kde byl odběr proveden 3. srpna. Podle informací z minulého týdne byla voda vhodná ke koupání také v koupališti ve volné přírodě WAKE PARK v Hradci Králové.

"Na umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji je voda ke koupání vyhovující," uvedla Krejčí.

U koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí podle hygieniků nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Jakost vody sledují pouze na vodních plochách uvedených na svých webových stránkách. Koupání na ostatních nekontrolovaných vodních plochách je na vlastní nebezpečí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, Hradec Králové, koupání, příroda, Krajská hygienická stanice, Trutnov, Dolce, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stříbrný rybník v Hradci Králové kvůli špatné vodě ukončil sezonu. Areál jede dál  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.