Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Barevné domky Hajnice projdou rozsáhlou rekonstrukcí. Vznikne zde společná budova pro 36 klientů

Barevné domky Hajnice je pobytová služba lidem s mentálním postižením. Poskytuje takzvané chráněné bydlení pro klienty z okolí Trutnova a Dvora Králové nad Labem. V listopadu by tam měla odstartovat rozsáhlá modernizace za 148 milionů korun. Po dobu rekonstrukce zůstane sociální zařízení v provozu.

„V první etapě stavby dojde k demolici ubytovacího objektu a stávající hospodářské budovy pro čistírnu odpadních vod. Po provedení inženýrských sítí dojde k výstavbě jednopodlažního objektu pro ubytování s kapacitou 36 lůžek a další budovy pro technické zázemí,“ vysvětluje první etapu modernizace náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti). Druhá etapa počítá s rekonstrukcí hlavní administrativní budovy. Ta dostane například zbrusu novou kuchyni.  

Královéhradecký kraj si od rekonstrukce slibuje několikanásobně lepší ubytovací podmínky s vyšší mírou soukromí. „Přestavba pomůže také zdejšímu personálu, který díky lepším podmínkám bude klientům poskytovat kvalitnější péči,“ dodává náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši).  

Barevné domky Hajnice jsou příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje poskytující sociální služby lidem s mentálním či jiným druhem postižení. Zařízení provozuje také sociálně-terapeutickou dílnu, kavárnu a různé chráněné dílny, kde se jeho klienti mají možnost dále rozvíjet. Pod Barevné domky Hajnice patří také chráněné bydlení v Trutnově a Dvoře Králové nad Labem. 

Ohodnoť článek

Foto Barevné domky Hajnice

Štítky barevné, domky, Hejnice, Trutnovsko, sociální, služba, rekonstrukce, modernizace, postižení, klient, novinka, Královéhradecký, kraj, Hajnice, Trutnov, Dvůr Králové nad Labem, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barevné domky Hajnice projdou rozsáhlou rekonstrukcí. Vznikne zde společná budova pro 36 klientů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.