Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královehradecký kraj chce podpořit malé prodejny na vesnicích. Mezi ně rozdělí celkem tři miliony

Královéhradecký kraj zahájil třetí kolo dotačního programu na podporu provozu venkovských prodejen. Hodlá v něm rozdělit 2,8 milionu korun. Podmínky zůstávají stejné. Žádosti mohou podávat obce a města v elektronické podobě od 2. prosince 2019 do 9. ledna 2020.

„Tento úspěšný dotační program chápu nejen jako podporu konkrétních maloobchodních provozoven, ale především jako podporu života na venkově. V mnoha vesnicích je obchod vedle hospody prakticky jediným místem setkávání občanů a funguje tak v podstatě jako komunitní centrum. Zachování prodejen v menších obcích je zásadní především pro starší spoluobčany, kteří by jinak byly v mnoha případech odkázáni na pomoc svého okolí,“ říká hejtman Jiří Štěpán.

Dotace kraj poskytuje na zachování i obnovu stálé prodejny ale také na provoz pojízdné prodejny. O dotaci mohou žádat obce o velikosti do tisíce obyvatel; větší sídla pouze pro zajištění obslužnosti své místní části s méně než tisícem obyvatel.

Rozmezí dotace je od 20 do 50 tisíc korun, přičemž stejně vysokou částku se zavazuje poskytnout prodejně sám žadatel. V programu lze podat i více žádostí. Finanční prostředky může příjemce použít například na mzdy prodavaček nebo jiné služby spojené s provozem prodejny.

„O program byl v prvním roce velký zájem. Mezi 75 žádostí jsme rozdělili přes tři miliony korun. Chceme v této formě podpory regionálního rozvoje pokračovat, a proto v příštím roce rozdělíme na podporu venkovských prodejen téměř stejnou částku,“ doplňuje radní pro regionální rozvoj, granty a dotace Pavel Hečko.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Zdroj Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Štítky Kraj, Hradecko, podpora, prodejny, Královéhradecký kraj, dotace, Jiří Štěpán, Pavel Hečko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královehradecký kraj chce podpořit malé prodejny na vesnicích. Mezi ně rozdělí celkem tři miliony  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.