Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Krkonoších hořela Lysečinská bouda, dva lidé skončili v nemocnici

V Krkonoších ve čtvrtek hořela Lysečinská bouda ve východní části hor. Zaměstnanci boudy se snažili požár, který zachvátil kotelnu boudy, neúspěšně uhasit hasicími přístroji. Dva z nich se nadýchali kouře a zdravotničtí záchranáři je po ošetření odvezli do nemocnice v Trutnově. Škoda na boudě činí asi 600.000 korun. Kvůli opravám je bouda ležící ve výšce 960 metrů nad mořem nyní mimo provoz.

"Při příjezdu hasičů byl požár v kotelně, která je v těsné blízkosti hlavního objektu boudy, již rozvinutý," uvedl mluvčí hasičů Ondřej Sezima. Další šíření ohně se hasičům podle něj podařilo brzy zastavit. Požár pravděpodobně vznikl kvůli nesprávnému nakládání s popelem, který dostatečně nevychladl. Příčiny ohně hasiči dál vyšetřují.

Oheň poničil vybavení kotelny, elektroinstalační a vodovodní rozvody, kouř poškodil malby a omítky hlavní budovy. Pokud by oheň zachvátil celou boudu, mohla by škoda být 16 milionů korun.

Naposledy v hřebenové části Krkonoš hořelo v září v objektu pro ubytování personálu Špindlerovy boudy. Škodu tam hasiči odhadli na 200.000 korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Autoři | Foto HZS Královehradeckého kraje

Štítky ČR, požár, hotely, Trutnovsko, Krkonoše, kotelna, Trutnov, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších hořela Lysečinská bouda, dva lidé skončili v nemocnici  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.